Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.
Colònies escolars

Les colònies escolars és el moment ideal per realitzar activitats relacionades amb Descoberta de l'entorn, la convivència i el joc.
Monitors i monitores que faran gaudir i aprendre molt als nens i nenes de la vostra escola.

En aquest espai podeu veure les colònies que ofereixen les diverses cases de Descoberta. podreu trobar activitats de mar, natura, aventura, granja, circ, prehistòria, astronomia, música, esport.......
Centres d'interès

LES AVENTURES DE LA CAPITANA SARGANTANA


Passejant per la platja ens hem trobat un tros de mapa dins una ampolla... I també hi ha una carta d'una tal Capitana Sargantana. Ens demana ajuda per trobar la resta de trossos i així arribar fins al tresor! Li donarem un cop de mà? El grumet Quimet i l'Onyx també ens ajudaran.
EI - CI - CM - CS
SOM TRIBU


Viatgem al passat a conèixer els nostres avantpassats, els íbers. Ens acompanyaran a descobrir els nostre entorn, a conviure i a treballar en equip tal i com o feien ells amb les seves tribus. Farem tribu i aprendrem un munt de coses amb ells!
EI - CI - CM - CS
LA VIDA A PAGÈS


La Família Llimona fa anys que viuen a pagès i en són uns experts, però l'avi Pere i la iaia Trini ja s'estan fent grans i necessiten ajuda... El hi donarem un cop de mà amb l'hort i la granja i a canvi ens ensenyaran tots els secrets de la vida al camp.
EI - CI - CM - CS
EL MÓN DEL CINEMA


Descobrirem el setè art convertint-nos en grans cineastes que s'han reunit per gravar el curtmetratge que els ha de portar a l'èxit i que presentaran a la gala final. Durant el rodatge, aprofitarem per conèixer el món del cinema i aprofundir en les meravelles d'aquest art. Aquest centre d'interès està enfocat per activitats de tres dies, en el cas de fer dos dies es farà una adaptació al món del teatre.
CS - ESO
EL MÓN DEL CIRC


Les activitats del centre d’interès d’escola de lleure i natura “El món del circ” es centren en la descoberta des de diferents perspectives d’aquesta disciplina artística.
EI - CI
EL MÓN DEL PETIT PRÍNCEP


Un dia un aviador intrèpid i valent sobrevolava el desert quan de sobte va fer pana… aquest esdeveniment va acabar sent una de les aventures més grans i màgiques que algú pot viure. La voleu conèixer?
CI - CM - CS
EL BOSC ENCANTAT


El bosc amaga un munt de secrets i aventures per viure. De la mà del Follet Pinxo, ens hi endinsarem i descobrirem casa seva i la de molts animalons i plantes que tenen un munt d'històries per explicar-nos.

EI - CI
LA CARMINA JA NO CONTAMINA


El planeta ens necessita més que mai, ja li hem fet prou mal i ara ens toca cuidar-lo! La Carmina ens explicarà d'una forma divertida i motivadora, com ho ha aconseguit per deixar de contaminar tant i ser més conscient i respectuosa amb el medi ambient.
CM - CS
LA CATERINA, REMEIERA O BRUIXA?


Les activitats es centren en la descoberta de l’entorn natural de la casa i en la valoració d'un paisatge diferent a l’habitual.
CI - CM - CS
EL MÓN MARÍ


Descobrirem el món marí i totes les coses que l'envolten. Viurem de prop la platja i coneixerem els habitants del mar. Ens emportarem la motxilla ben plena de nous coneixements gràcies a tot el que podem trobar a Mas d'en Pedro. L'alumnat d'educació infantil i cicle inicial ho farà acompanyat del capità Nemo, que amb el seu submarí viu un munt d'aventures i ajuda a tots els animals i èssers del mar.
EI - CI - CM - CS
ELS BANDOLERS


Les colònies a Cal Diable aprofiten un bonic entorn natural isolat i unes instal·lacions molt complertes, per a oferir diferents activitats relacionades amb el medi natural, la granja i l'hort.
EI - CI - CM - CS
EL MÓN DE LA MÚSICA


A través de la música, experimentarem amb el ritme, els cossos, els instruments... Descobrirem la música que portem dins i aprendrem a expressar-nos a través d'ella.
EI - CI - CM - CS
COLÒNIES A CAN ROVIRALTALa línia principal dels nostres programes educatius es basa en el coneixement de l’entorn de l’Alberg Rural “Can Roviralta”, i tot el relacionat amb els jaciments paleontològics que envolten la zona.
Can Roviralta aprofita el seu entorn immediat per a proposar originals centres d'interès, que ben segur us resultaran interessants: Paleontologia, tèxtil, reciclatge.....

ESCOLA DE MAR (Mas d'en Pedro)


Dirigit als alumnes de secundària, pretén sensibilitzar-los en la necessitat de conservar l' entorn, a partir del contacte amb el medi litoral i marí.
ESO
VIDA SOSTENIBLE I CANVI CLIMÀTIC


A partir de diferents hipòtesis els participants d'aquestes estades treballaran el context socio-ambiental actual. Can Pere, una masia situada al mig del Parc del Garraf i ben a prop de la Cova Negra, és un espai amb un gran valor ambiental i rural que permetrà als participants a conèixer, estimar i respectar l'entorn, a la vegada que es fomenta el seu esperit crític i capacitat de reflexió.
ESO
L'AVENTURA CONTINUA


Gaudirem d'uns dies d'adrenalina pura en un entorn natural que ens ofereix un munt d'aventures i històries per viure. Cohesió, curses d'orientació, circuits d'aventura, tir amb arc... i si tenim temps, una mica de platja també!
CM - CS - ESO
MEDI MARÍ


Crèdit de Síntesi en que es treballen diferents continguts relacionats amb el medi marí, posant en pràctica les competències adquirides al llarg del curs.

ESO
EL TÓTEM PERDUT


Explorar requereix de valentia i empenta. Ens convertirem en el millor equip d'exploradors/es per sortir a la recerca d’un llegendari tótem màgic que està amagat pels voltants de Can Pere. Viurem una aventura fantàstica plena de màgia i natura!
EI - CI - CM - CS
VIU LA TRADICIÓ


La cultura popular i la tradició es mantenen vives gràcies a la transmissió de generació en generació. Aquí les viurem i compartirem conjuntament en uns dies de gresca i xerinola, molts jocs i danses i ganes de passar-ho bé!
ORIOL CARGOL I LA CASA DE LA MÚSICA


Unes convivències al voltant de l’escolta, de la música i del silenci. A través de l’Oriol Cargol els infants descobriran els sons amagats en la natura i instruments de tota mena.
Unes convivències al voltant de la creativitat i la fantasia.

EI - CI - CM - CS
EL FOLLET DELS SENTITS


Us podeu creure que el follet, el gran follet, després de molt de temps ha perdut els sentits i no sap on els ha deixat? Oïda, gust, tacte, vista i l’olfacte, ens ajudeu a superar totes les proves perquè el nostre amic acabi trobant tots els sentits? Us ho agrairà amb una sorpresa.
EI - CI
CIRC DEL DR. SAPASTRE


Utilitzant com a eina pedagògica el món del circ, coneixerem un peculiar personatge en Dr. Sapastre, que rep el seu nom en gran part perquè cura les tristeses amb el riure (Doctor) i perquè és molt sapastre, ell és un gran clown i a més a més un bon mag, que sap diversos trucs per deixar-nos bocabadats i fer-nos riure fins a l’infinit. Però no viu pas sol, l’acompanyen els seus fidels companys.
CI - CM
EL CAPITÀ BOMBOLLA


Coneixeran al Capità Bombolla, la seva història i la seva petita tripulació de pirates pacífics. Es transformaran en autèntics pirates i ajudaran a trobar els trossos de mapa escampats per trobar el gran tresor de les sirenes, que el corsari Barbanegre va amagar en un passat molt llunyà.

EI - CI
TERRES ROGES


Els tres tòtems sagrats de la tribu dels peus roges han desaparegut. Necessiten ajuda per trobar-los!
EI - CI
AVENTURA'T


Utilitzant com a motor principal la superació i el treball en equip, els participants hauran de posar-se a prova per tal de superar les activitats plantejades, alhora que gaudeixen i ho passen d’allò més bé.
CM - CS
ELS INDIS


Les colònies a Cal Diable aprofiten un bonic entorn natural isolat i unes instal·lacions molt complertes, per a oferir diferents activitats relacionades amb el medi natural, la granja i l'hort.
CI - CM
EL DIABLE BANYETES


Les colònies a Cal Diable aprofiten un bonic entorn natural isolat i unes instal·lacions molt complertes, per a oferir diferents activitats relacionades amb el medi natural, la granja i l'hort.
EI - CI - CM
EL CABRIT D'OR


Segons la vella llegenda de la Vila de Moià, el 826 les forces del noble Aissó, derrotades i perseguides pels soldats francesos de Bernat de Septimània, varen arribar a Moià amb el temps just de refugiar-se a la vella torre de Clarà, i enterrar-hi un tresor arribat directament de Còrdova; un cabrit d'or que conferia a qui la posseís una força sobrehumana. La història, però no s’acaba aquí, uns segles després, viurem amb el Bernat i la Dolça, la seva història d’or. En Bernat és un jove home lliure i es vol casar amb la jove Dolça de Mas Casals. Però aquesta jove és vassall del Senyor de Planella. El pare de la noia demana llicència per casar la seva filla, però el senyor de Planella diu que es queda la noia i que si la vol recuperar ha de portar el Cabrit d’or que hi ha amagat, segons diu la llegenda, al Castell de Clarà. Voleu ajudar en el Bernat a trobar el Cabrit d’Or i recuperar la seva estimada Dolça?
EI - CI - CM - CS
UNA AMIGA PREHISTÒRICA


Milers d’anys endarrere el Moianès va ser una gran comarca d’acollida de prehistòrics, com molt bé es pot conèixer en el magnífic parc prehistòric que es troba a pocs quilòmetres de la Vila i reconegut com a patrimoni mundial cultural. En aquest, hi treballa la científica Dra.Tallif. Ella, és una apassionada de l’arqueologia, la història, la biologia i les matemàtiques. Ha passat hores i hores a dins de les Coves, però ara, està a dins l’Equip d’Investigadors del Futur (EIF) elaborant una màquina del temps per poder viatjar en aquella època i viure de primera mà aquell passat. Si aconseguim viatjar, la Trogulus Capipota, ens ensenyarà un munt d’aspectes de la prehistòria.
EI - CI - CM - CS
LA VIDA D'UN BRUIXOT


A Moià hi viu un bruixot molt astut, simpàtic, pràctic i estimat per tots els infants, joves i adults de la Vila i d’arreu del territori. Ell és l’Ot el Bruixot, reconegut pel seu gran barret verd, la vareta màgica i el seu amic inseparable, el mussol Picanyol. Aquests dies està passant unes vacances al Mas Saiol, però està molt trist perquè no té ningú amb qui compartir la seva màgia. Vindreu al Saiol per fer feliç a l’Ot i aprendre màgia?
EI - CI - CM - CS
L'ASTRONAUTA


Ens visitarà un astronauta que ens explicarà que ha tingut alguns problemes amb el seu coet i no ha pogut acabar la missió que tenia encomanada.
Ens demana ajuda, però si el volem ajudar primer haurem de conèixer un munt de coses de l’espai, dels planetes i de les estrelles.

EI - CI
EL FOLLET DEL CASTANYER CENTENARI


Fa molts i molts anys, que a prop de la casa de colònies hi ha un castanyer centenari on hi viu un follet. El follet del Castanyer centenari és un dels guaites del bosc i ha observat que des de fa un temps els ocells canten menys, que les flors fan poca olor i tenen menys colors, etc. ha esbrinat el perquè i ens ho explicarà durant aquestes dies.
EI - CI
AVENTURA I COHESIÓ


Circuit d’aventura per terra i per aire.
Durant l’estada realitzarem activitats que posaran a prova les nostres capacitats físiques, de concentració i de cooperació amb la resta de companys.

CI - CM - CS - ESO
LA VIDA RURAL I ELS SEUS RECURSOS


Crèdit de síntesis al Montseny.

ESO
COLÒNIES A LES ORENETES


Estades de 2 i 3 dies flexibles a les propostes de cada centre, amb diferents opcions d'activitats a escollir.
EI - CI - CM - CS
BUSKI L'HOME DEL BOSC


Passa unes colònies al costat d'en Buski, un home molt trempat que viu pels boscos de Capmany i té moltes ganes d'ensenyar tot el que sap i passar-s'ho d'allò més bé.
EI - CI
TRIBU D'INDIS


A l'Albera hi habita una tribu d'indis que volen passar amb vosaltres unes fantàstiques colònies. Veniu a coneixe'ls!
EI
En Rocky i la prehistòria


En Rocky ha arribat a Els Estanys des de la prehistòria. A través de moltes activitats teniu l'oportunitat que us expliqui com vivien a la seva època. El voleu conèixer?
CI
CAMPAMENT D'EXPLORADORS


A través de diferents activitats aconseguireu convertir-vos en fantàstics mini exploradors i ajudar els nostres amics. Us necessiten!
CI
COLÒNIES DELS ESTANYS


Gaudeix de les millors activitats a Els Estanys. Podeu escollir entre activitats de descoberta de l'entorn o centrar-vos en unes colònies lúdiques!
CM - CS