Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.
Cultura i medi ambient

El nostre objectiu
Descobrir. Conèixer quelcom que abans s' ignorava.

La nostra metodologia
Fer dinàmiques participatives per facilitar la descoberta.

Els nostres serveis
Disseny i producció de projectes relacionats amb la descoberta del patrimoni social i cultural.
Propostes d'esdeveniments culturals Propostes concretes i personalitzades per a fires, jornades temàtiques , festivitats, espais de restauració i turisme, esdeveniments diversos.

Ludoteques temàtiques amb tallers i jocs cooperatius, d’enginy i tradicionals per a gaudir amb tota la família.

Gimcanes fotogràfiques i curses d’orientació ambientades amb tipologies concretes i recorreguts personalitzats per descobrir els secrets d’interès per l’esdeveniment concret.

Contes personalitzats i ambientats en espais culturals concrets. Dinamització de llegendes i rondalles a partir de personatges vinculats a l’espai a on es representen aportant un món imaginari però amb uns fets concrets i escenes històriques.

Hem estat a: La festa de la Verema de Cubelles, La fira del Mar de Vilanova i la Geltrú, Temps de vi de Vilanova i la Geltrú, Festa Major de Ripollet, Festa Major d’Olivella, Activitats temàtiques Santiago Padrós de El Vendrell, La Xatonada de Cubelles, Fira del Mar de Calafell, Confraria, Castell i Ciutadella Ibèrica de Calafell, festa Major de Santa Oliva, Dia sense cotxes de Barcelona, Tallers en el saló del Manga de Barcelona, entre altres.

Dinamització de 'El meu primer festival'. Descoberta des de fa 10 anys col·labora amb el “El meu primer festival” gestionat i de creació de MODIBAND – Projectes Culturals a les sales Verdi i Girona de Barcelona.

ANIMACIÓ MUSICAL AL VOLTANT DE CANÇONS POPULARS INFANTILS – SONI COM PUGUI

Descoberta conjuntament amb la Fundació Marta Mata ha editat un disc de cançons populars infantils. Ara aquest disc és també un espectacle per gaudir i compartir en família o dins dels centres educatius en dies de festivitat i celebració.

Descoberta disposa  d’un grup musical d’animació infantil anomenat “Soni com pugui” que proposa un espectacle de cançons populars i tradicionals per a gaudir amb comunitat.

Cliqueu aquí per accedir al Instagram de SONI COM PUGUI

Hem actuat a: Festa Major d’Olivella, Dia dels Drets dels Infants a Cunit, Festa Major de Saifores, Carnaval de Vilafranca, Castanyades Lleureka al Masnou, Vetllades de les Planes de Son entre altres.


DINAMITZACIÓ D’ESDEVENIMENTS RELACIONATS AMB L’ÀMBIT ENOLÒGIC

Descoberta manté un vincle molt especial amb les comarques del Penedès i Garraf, on desenvolupa molts dels seus Serveis. Alguns d’aquests estan estretament vinculats al món del vi, dins del qual proposa diferents activitats i serveis.

Aquests serveis estan dirigits a Cellers, centres de promoció del vi, museus, administració pública, escoles i d’altres organitzadors d’esdeveniments.

Descoberta forma part de la ruta del vi i del consorci Penedès turisme.

 • Servei de visites i guiatge d’espais enològics, caves i espais municipals dedicats al vi i al cava (adults, nens, turistes)
 • Gimcanes, jocs de pistes i activitats temàtiques per a espais relacionats amb el món del cava i el vi
 • Activitats sobre la verema.
Serveis mediambientals
Descoberta ofereix una sèrie de propostes relacionades amb la sostenibilitat, la cura del medi ambient i la descoberta de l’entorn natural, a través d’activitats, projectes, cursos, dinàmiques i campanyes de sensibilització.
Gestió d’equipaments amb valor mediambiental

Descoberta gestiona els serveis educatius del centre d’educació ambiental Mas d’en Pedro, la Granja escola Can Pere i la casa de colònies/Escola de mar i natura Can Foix.

També a creat el projecte ambiental del centre d’interpretació “Cuabarrada” del Parc del Foix.

Activitats i colònies medi ambientals

Descoberta gestiona les estades ambientals d’estiu de la Fundació la Pedrera, “Món natura Pirineus” activitats de referència a nivell ambiental.

Sortides, tallers i visites

Descoberta col·labora amb el Consell comarcal del Garraf i amb la xarxa de parcs naturals de la diputació de Barcelona en la realització d’activitats ambientals.

Organitza directament visites al, parc del Foix, parc del Garraf i al Port de Vilanova i la Geltrú.

Monogràfics i cursos d’educació ambiental i sostenibilitat.

Dins de les seves propostes formatives (link) , Descoberta ofereix un ventall de tallers i cursos relacionats amb el medi ambient. També inclou dins de la formació específica per monitors/Es i directors/es mòduls d’educació ambiental.

Campanyes de sensibilització (Reciclatge, bon ús dels espais urbans)

Dins de l’àmbit d’Acció comunitària (link) Descoberta col•labora amb les administracions públiques en la realització de campanyes ambientals.

Accions de responsabilitat ambiental

Dins del seu projecte Take Your team ofereix a empreses, entitats i centres educatius la possibilitat de realitzar accions ambientals.

DESCOBERTA és una empresa certificada amb Compromís per a la Sostenibilitat Turística Biosphere. És un programa dirigit a empreses, serveis i entitats públiques que volen millorar la seva gestió en sostenibilitat  turística i posicionament com a destí turístic.
https://descoberta.cat/media/LOGO%20Biosphere.png
Projectes socials


Descoberta és una empresa compromesa amb les persones, que treballa amb responsabilitat social tant a nivell intern (igualtat de gènere, conciliació laboral, formació) com extern, on participa activament amb projectes de suport a les persones més vulnerables.

Actualment, col•labora amb el casal “Anxanetes”, projecte liderat per la Fundació Marta Mata i que acull cada setmana a nens de famílies amb situació de vulnerabilitat a les seves instal•lacions per a fer-hi activitats extra escolars i servei d’acompanyament emocional d’atenció assistencial. Aquest projecte ha obtingut el premi Civisme 2002 per part de la Generalitat de Catalunya.

Descoberta també acull a una de les seves cases una programa d’acollida per a persones refugiades demandants d’asil, un projecte liderat per la Comissió Catalana d’ajut al refugiat (CCAR).

Les propostes de Descoberta, des de la formació, la gestió d’equipaments, la participació i les activitats sempre conten amb aquest esperit compromès i permeten desenvolupar projectes d’entorn relacionats amb l’estat del benestar per a tothom.

Accions de responsabilitat social

Dins del seu projecte Take Your team ofereix a empreses, entitats i centres educatius la possibilitat de realitzar accions de responsabilitat social vinculades a projectes impulsats per entitats socials.
Gestió d'equipaments A Descoberta treballem des de la conceptualització dels espais, fins a la seva gestió diària.

Sigui quin sigui el punt on comença la nostra tasca en un equipament, aportem el nostre tarannà adaptant-nos al màxim a les necessitats de cada espai i dels seus gestors, amb un seguiment proper i exhaustiu del seu desenvolupament que caracteritza la nostra proposta de proximitat.

Apliquem els nostres coneixements i experiències transversals a cada tipus de projecte, donant una visió nova i diferent per a facilitar la consecució dels objectius pre-establerts.

Som atents amb els usuaris i compromesos amb els projectes, i ens motiva molt treballar per que els equipaments esdevinguin xarxa i arrels del territori i no quedin com a espais isolats i independents del seu entorn.

Centres cívics, casals, espais joves, ludoteques, equipaments ambientals, albergs, cases rurals

 • Casal de joves de Calafell – Gestió del servei de dinamització juvenil.
 • Casal Joves la Nau Vilafranca – Dinamització de tallers Joves
 • Casal Joves Vilarodona - Gestió del servei de dinamització juvenil.
 • Centre Cultural El Local de Sant Pere de Ribes – Gestió del servei de consergeria
 • Centre Cívic Valldemar – Gestió integra dels serveis socioculturals, de restauració i de manteniment.
 • Fundació Marta Mata – Suport en l’organització d’esdeveniments i manteniment.
 • La Torre de Begues – Restauració i manteniment de l’Alberg (Programa CEAR d’acollida de refugiats).
 • Ludoteca l’Arboç – Dinamització de l’espai de ludoteca de la biblioteca de l’Arboç.
 • Espai ambiental Cuabarrada Castellet – Conceptualització i creació de contingut de l’espai educatiu de l’equipament.
 • Casa de colònies Can Foix – Gestió integra
 • Cas de colònies Cal Mata – Gestió integra
 • Casa de colònies Mas d’en Pedro – Dinamització dels serveis educatius
 • Casa de colònies Can Pere – Dinamització de serveis educatius

Bar o espai sociocultural?

Molts equipaments municipals que haurien de ser espais socioculturals han esdevingut espais de trobada basats en la restauració, com demostra el fet que en molts casos qui porta l’espai son persones o empreses dedicades només a la hosteleria sense base sociocultural que permetin el desenvolupament de projectes de cohesió veïnal. Molts municipis també, promouen aquest tipus de gestió al fet que cedeixen l’espai a canvi de la gestió del bar.

Espais que haurien de servir per a cohesionar, crear xarxa, donar veu als veïns, formar, en definitiva, ser centres d’acció social o centres cívics, com es donen en grans poblacions, acaben sent només “el bar del poble” en municipis petits. Pot ser diferent? De de Descoberta creiem que si, que amb un bon projecte i amb la implicació del municipi, aquests espais poden esdevenir veritables espais de transformació social.

Consulteu la nostra proposta genèrica per al vostre municipi.
Propostes d'esdeveniments culturals
Serveis mediambientals
Projectes socials
Gestió d'equipaments