Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.
Formació
La formació és clau per a les persones. I per nosaltres és un dels pilars del nostre projecte.
Som educadors i educadores i coneixem aquest àmbit i volem fer-vos-en partícips.Formació en el lleure

Cursos de monitors/res i directors/res
Descoberta, juntament amb l'escola de formació en el lleure Quiràlia, realitza cursos de formació homologats en l'àmbit del lleure.

Monogràfics
La formació continuada permet actualitzar continguts i contrastar l'experiència amb la pràctica. També poden complementar cursos de monitors/res i directors/res. Són cursos d'entre 5 i 30 hores que treballen temàtiques concretes en l'àmbit del lleure (necessitats educatives especials, jocs i natura...).


Formació en l'àmbit sociocultural

La nostra experiència en la gestió d'equipaments i d'entitats ens permet saber que es pot necessitar per a millorar en aquest sector.
Monogràfics, cursos i tallers per administracions locals, centres cívics i centres culturals, així com per a entitats privades.
Formació per pares i mares.
Cursos de monitors
El curs de monitor/ra d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil va dirigit a totes aquelles persones que tenen la intenció de formar-se i adquirir les competències i els recursos necessèris per a l'exercici qualificat d'aquesta professió.
Aquesta titulacó et capacita per organitzar, dinamitzar i avaluar activitats en el lleure infantil i juvenil com ; Colònies escolars, campaments, menjadors escolars, activitats extraescolars, ludoteques...
Aplicant tècniques específiques d'animació grupal, amb molt d'emfàsi en l'educació en valors atenent a les mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

Requisit d'accés: Tenir 18 anys complerts a l'inici del curs 
Duració aproximada: 310 hores


CURSOS REALITZATS AL 2019-2020

Consell comarcal Garraf
Curs monitors/res

Ajuntament Cubelles
Pla formatiu lleure

Ajuntament Santa Fe del Penedès
Curs pre-monitors/res

Jove Baix Penedès
Cursos pre-monitors/res

Ajuntament de Cubelles 
curs pre-monitors/res

Curs de monitors/es a Cubelles
Dins el programa de formació per a joves FORMAT C, organitzats per les regidories de joventut i treball de l'Ajuntament de Cubelles amb l’objectiu de millorar les competències laborals dels participants en l’àmbit del lleure.

Curs de monitors/es a Les Roquetes
Curs de monitors i monitores de lleure a Les Roquetes de Sant Pere de Ribes, organitzat per la Regidoria de Joventut i subvencionat pel Consell Comarcal del Garraf. Ha estat en format intensiu.
Cursos de directors
El curs de director/a d'activitats d'educació en el lleure infantil i juvenil et prepara per intervenir educativament, exercint tasques de coordinació i dinamització d'equips en projectes de lleure infantil i juvenil. 
El curs et capacita per planificar, organitzar, gestionar, dinamitzar, i avaluar projectes de lleure educatiu adreçats a la infància i la joventut en tots els seus aspectes.

Requisits d'accés: 
Per poder accedir a aquest curs cal tenir 18 anys complerts a l'inici del curs.
Duració aproximada del curs: 410 hores


CURSOS 2019-2020

CURS DE DIRECTORS/ES A CALAFELL
Organitzat i subvencionat per la Regidoria de Joventut. 

CURS DE DIRECTORS/ES A VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Amb la col·laboració del Casal Popular de Vilafranca del Penedès.
Monogràfics
MONOGRÀFICS- FORMAT C - Ajuntament de Cubelles
Descoberta ha organitzat diversos cursos monogràfics de lleure a l'Espai Jove de Cubelles, dins el programa de formació per a joves FORMAT C, organitzats per les regidories de joventut i treball de l'Ajuntament de Cubelles amb l’objectiu de millorar les competències laborals dels participants en l’àmbit del lleure. Monogràfics d'atenció a infants amb necessitats educatives especials, monitors de menjador, monitors de transport escolar, primers auxilis i atenció a la salut en l'àmbit  de lleure, manipulador d'aliments. 

MONOGRÀFIC DE CREACIÓ D’ENTITATS
Descoberta ha organitzat un monogràfic de 10 hores sobre Creació i Gestió d’entitats sense ànim de lucre a Olivella, en col•laboració amb l’Ajuntament i Serveis Socials.

MONOGRÀFIC INTRODUCCIÓ A LES XARXES SOCIALS PER A ENTITATS SENSE ÀNIM DE LUCRE
Taller monogràfic de 5 hores sobre Com Gestionar i optimitzar l’ús de les Xarxes Socials en l’àmbit de les entitats sense ànim de lucre, en col•laboració amb l’Ajuntament i Serveis Socials.

MONOGRÀFICS- Consell comarcal Alt Penedès
Descoberta ha organitzat diferents monogràfics de lleure a diferents municipis de l’Alt Penedès, organitzats pel servei de joventut (Programa Dinamo)  amb l’objectiu de millorar les competències dels participants en l’àmbit del lleure. Monogràfics de dinamització esportiva, necessitats educatives especials, manipulació d’aliments, etc...

Formació sociocultural
PLA DE FORMACIÓ PER A CASES DE COLÒNIES
Descoberta Ha dissenyat el pla de formació per a les cases de Colònies i Albergs de Catalunya membres de l'Accac (associació de cases de colònies i albergs de Catalunya)

Descoberta ha estat l'empresa encarregada, juntament amb l'escola lliure el Sol, de crear el pla de formació del sector colònies. Cursos de temàtiques tant variades com les xarxes socials, les al·lèrgies alimentàries, monitors o gestió laboral que tenen l'objectiu de millorar les competències dels professionals del sector.

CURS FEM OCUPACIÓ PER JOVES. CONSELL COMARCAL GARRAF
Dins del marc del programa FEM JOVES I OCUPACIÓ promogut pel SOC i el Consell comarcal del Garraf, Descoberta va organitzar un curs de capacitació professional en l'àmbit de l'hosteleria i el comerç dirigit a 10 joves de la comarca del Garraf que han compaginat un contracte laboral a mitja jornada en diverses empreses d'aquest sector amb la formació. S'ha dut a terme al centre Nivell 10 de Sitges.
Cursos de monitors
Cursos de directors
Monogràfics
Formació sociocultural