Aquesta web fa servir galetes que fan la navegació molt més fàcil.

Cultura i medi ambient

El nostre objectiu
Descobrir. Conèixer quelcom que abans s' ignorava.

La nostra metodologia
Fer dinàmiques participatives per facilitar la descoberta.

Els nostres serveis
Disseny i producció de projectes relacionats amb la descoberta del patrimoni social i cultural.
Propostes d'esdeveniments culturals

Propostes concretes i personalitzades per a fires, jornades temàtiques , festivitats, espais de restauració i turisme, esdeveniments diversos.
Ludoteques temàtiques amb tallers i jocs cooperatius, d’enginy i tradicionals per a gaudir amb tota la família. Jocs de grans dimensions a on l’estratègia és la clau, cada participant té unes habilitats concretes i amb la dinamització de proves físiques i engrescadores proporcionen les eines per gaudir i col·laborar amb tots els participants.Rondallaires, espectacles musicals i de danses tradicionals i festives per a tots els públics. Temàtiques diverses i acompanyament teatralitzat.

Gimcanes fotogràfiques i curses d’orientació ambientades amb tipologies concretes i recorreguts personalitzats per descobrir els secrets d’interès per l’esdeveniment concret.
Propostes específiques de l'àmbit enològic

Dinamització d’esdeveniments relacionats amb l’àmbit enològic:
  • Gimcanes, jocs de pistes i activitats temàtiques per a espais relacionats amb el món del cava i el vi
  • Servei de visites i guiatge d’espais enològics, caves i espais municipals dedicats al vi i al cava (adults, nens, turistes)
  • Activitats sobre la verema.
Dinamització de contes teatralitzats

Contes personalitzats i ambientats en espais culturals concrets. Dinamització de llegendes i rondalles a partir de personatges vinculats a l’espai a on es representen aportant un món imaginari però amb uns fets concrets i escenes històriques.
El públic no és mer espectador de la història, sinó que aquest esdevé protagonista i actor actiu en el desenvolupament del conte. Proposta familiar a on tots els participants tenen un paper essencial dins l’aventura de la narració.
En aquest context desenvolupem els següents contes dins dels diferents espais de patrimoni històric de Calafell:
  • "Què vol ser de gran la Neitin” a la Ciutadella Ibèrica.
  • "Quan surt el sol al Castell” al Castell.
  • "Un mar de contes per conèixer” a la Confraria.
Animació musical al voltant de cançons populars infantils

Descoberta conjuntament amb la Fundació Marta Mata ha editat un disc de cançons populars infantils. Ara aquest disc és també un espectacle per gaudir i compartir en família o dins dels centres educatius en dies de festivitat i celebració.
Aquest recull de cançons forma part del projecte pedagògic de la Casa de Colònies Cal Mata, i ha estat fet amb la il·lusió que esdevingui una eina i un recurs per a la tasca educativa que mestres, educadors, educadores i famílies duem a terme cada dia. Un grup de músics de l’equip educatiu de Cal Mata ha re-versionat cançons de tots el temps per acostar-les als infants d’avui en dia,  donant valor a la música tradicional com a llenguatge universal, emocional i transversal.

Dinamització de 'El meu primer festival'

Descoberta des de fa 10 anys col·labora amb el “El meu primer festival” gestionat i de creació de MODIBAND – Projectes Culturals a les sales Verdi i Girona de Barcelona.

'El Meu Primer Festival' és un festival internacional de cinema per a nens i nenes d’entre 2 i 12 anys, que vol contribuir a la difusió d’un cinema plural i creatiu, tot oferint una mostra de creacions cinematogràfiques d’arreu del món i de tots els temps. Amb l’objectiu d’entretenir i educar, estimular la imaginació i la creativitat, i despertar l’esperit crític.

Descoberta participa en l’organització de la part educativa del festival destinada al públic escolar.

WEB DEL FESTIVAL